Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

KONTAKTY

Walramcom, s.r.o.
Větrná 1809/18, 792 01 Bruntál
Česká republika
tel: +420 725 010 102
info(a)walramcom.cz

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 328 Kč
Dostupné
naše cena 308 Kč
Nedostupné
naše cena 898 Kč
Dostupné

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 994 Kč
Nedostupné
naše cena 30 Kč
Nedostupné
naše cena 579 Kč
Dostupné

Vše o lnu »
Tzatziki z červené řepy se lněným olejem

Chybí Vám nápad na svačinu na víkend? Připravili jsme si pro Vás recept na tzatziki z červené řepy, které můžete podávat i jako side dish, předkrm před hlavním jídlem nebo prostě jen s žitným pečivem. Nebojte se použít lněný olej ve studené kuchyni a zahrnout do svého jídelníčku esenciální mastné kyseliny. Zároveň lněný olej neobsahuje lepek.

 

Tzatziki z červené řepy se lněným olejem

Základní ingredience

  • 2 červené řepy
  • 1 nebo 2 stroužky česneku
  • 1 lžička jablečného octa
  • 1 salátová okurka
  • jemně nasekaný kopr
  • 1 lžíce lněného oleje
  • 250g bílého jogurtu
  • sůl, pepř na dochucení

Postup

Řepu společně s okurkou nakrájíme na drobno. Přidáme rozmačkaný česnek, jablečný ocet, kopr a lněný olej. Na závěr přidáme jogurt a dochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme a necháme alespoň 30 minut odležet v lednici. Podáváme s žitným pečivem. Dle chuti si můžete recept upravit a přidat i cibuli nebo pažitku.


V teplých letních dnech je důležité se zaměřit na skladování lněných produktů, které jsou náchylné na přímý sluneční svit nebo vysoké teploty i přesto, že naše produkty vždy putují do černých nebo tmavých láhví, které by částěčně měly zabraňovat svitu. Lněný olej můžeme skladovat v tmavé chladné místnosti např. špajz, ale po otevření bychom měli olej přemístit do lednice, stejný postup následuje u jablečného octu. Lněná vláknina nemá až tak přísné podmínky pro skladování a i po prvním otevření jí můžeme nechat na nějakém chladnějším tmavém místě. Lněné semínko doporučujeme nechat také na chladném a tmavém místě a nejlépe uzavřené v uzavíratelném sáčku, sklenici nebo krabičce.

MWMzNj