Připravte si domácí zmrzlinu po které nepřiberete a kterou můžete díky své výživové hodnotě podávat také chronicky nemocným.
Přísady na zmrzlinu
- 3 lžíce lněného oleje
- 2 lžíce mléka
- 1 lžíce medu
- 100g tvarohu
- 3 vrchovaté lžíce malin, nebo jiného sezónního ovoce
Přísady na ovocný přeliv
|
---|
Příprava zmrzliny
Lněný olej, mléko a med dejte do mixéru a postupně přidávejte tvaroh. Až budete mít hladkou směs přidejte maliny. Polotekutý krém z lněného oleje dejte do mrazáku. Tato ovocná zmrzlina je jemná a jde lžící snadno odebrat.
Příprava ovocného přelivu
Do kastrolku dejte vidličkou rozmačkané ovoce, zalijte ho studenou vodou, tak aby ovoce nebylo ponořené. Přiveďte ho k varu a povařte minutu. Poté kastrolek stáhněte z plamene a oslaďte ovocnou omáčku medem. Přimíchejte lžíci vlákniny. Ta omáčku lehce zahustí.