Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

KONTAKTY

Walramcom, s.r.o.
tel: +420 725 010 102
info(a)walramcom.cz

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 358 Kč
Dostupné

Vše o lnu »
Zeleninové placky s jogurtovým dipem a lněným olejem

Scénář, který zná každá domácnost. Udělejte si s námi jeden fresh recept na víkend a nevařte furt dokola to samé. Ne každá změna je špatná. To nám potvrdí dnešní recept na placky s dipem. Přejeme dobrou chuť a příjemně strávený víkend!

 

Zeleninové placky s jogurtovým dipem a lněným olejem

Základní přísady

  • 1 cuketa
  • 1 větší mrkev
  • 1 lžíce lněných semínek
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1 vejce
  • 1 jarní cibulka
  • 3 lžíce ovesných vloček

Postup

Na jemném struhadle nastrouháme cuketu a mrkev. Zbavíme se přebytečné vody. Přidáme vejce, lněné semínka, chia semínka a jarní cibulku. Dochutíme solí, pepřem a přidáme ovesné vločky. Vše důkladně promícháme. Na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme placky do požadovaného tvaru a velikosti. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180°C dozlatova.

 

Jogurtový dip

  • 1 kvalitní bílý jogurt (150g)
  • 1 lžíce lněného oleje
  • 150g čerstvého sýru
  • petrželová nať, čerstvá bazalka, pažitka
  • sůl, pepř na dochucení

Postup

Připravíme si bazalku, pažitku, petrželku a nakrájíme je na jemno. Sýr smícháme s bílým jogurtem a lněným olejem. Přidáme nakrájené bylinky a směs ještě ochutíme solí a pepřem. Přejeme dobrou chuť.

ZjVkNzQ2N