Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

KONTAKTY

Walramcom, s.r.o.
tel: +420 725 010 102
info(a)walramcom.cz

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 869 Kč
Dostupné
naše cena 746 Kč
Dostupné
naše cena 543 Kč
Dostupné

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 568 Kč
Dostupné
naše cena 28 Kč
Dostupné
naše cena 358 Kč
Dostupné

Vše o lnu »
Celozrnný lněný chleba

Zdravější varianta pro pečivo, které si bez problému můžete udělat doma a víte, co je v chlebu obsaženo. Lněné semínko je důležité pečlivě rozdrtit těsně před užitím k usnadnění trávení a následnému lepšímu vstřebávání. Praktickou náhradou lněných semínek je přidání lněné vlákniny.

Celozrnný lněný chleba

Základní ingredience

  • 1 1/4 šálku  mletého lněného semínka
  • 5 šálků teplé vody
  • 4 lžíce medu
  • 2 1/2 lžíce droždí
  • 1 šálek ovesných vloček
  • 4 šálky nebělené mouky
  • 1/2 šálku syrovátky v prášku
  • 2 lžičky soli
  • 8 šálků celozrnné pšeničné mouky

 

 

Postup

Smíchejte vodu, med a kvasnice. Nechejte 3 až 4 minuty odpočinout. V jiné míse smíchejte ovesné vločky, nebělenou mouku, mleté lněné semínko, syrovátku v prášku a sůl. Tyto suché přísady vmíchejte ke směsi s kvasnicemi a dobře promíchejte.

Tuto směs pak pět minut ručně šlehejte, přidejte celozrnnou mouku a těsto zpracujte, dokud není tuhé. Nechejte 15 minut kynout. Pěstí těsto zpracujte a nechejte kynout dalších 15 minut. Opět těsto zpracujte pěstí a vytvarujte do bochníků. Nechejte těsto kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Bochníky pečte při 175ºC po dobu 40 až 45 minut.

ZDA1YjF