Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

KONTAKTY

Walramcom, s.r.o.
tel: +420 725 010 102
info(a)walramcom.cz

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 358 Kč
Dostupné

Vše o lnu »
Celozrnný lněný chleba

Zdravější varianta pro pečivo, které si bez problému můžete udělat doma a víte, co je v chlebu obsaženo. Lněné semínko je důležité pečlivě rozdrtit těsně před užitím k usnadnění trávení a následnému lepšímu vstřebávání. Praktickou náhradou lněných semínek je přidání lněné vlákniny.

Celozrnný lněný chleba

Základní ingredience

  • 1 1/4 šálku  mletého lněného semínka
  • 5 šálků teplé vody
  • 4 lžíce medu
  • 2 1/2 lžíce droždí
  • 1 šálek ovesných vloček
  • 4 šálky nebělené mouky
  • 1/2 šálku syrovátky v prášku
  • 2 lžičky soli
  • 8 šálků celozrnné pšeničné mouky

 

 

Postup

Smíchejte vodu, med a kvasnice. Nechejte 3 až 4 minuty odpočinout. V jiné míse smíchejte ovesné vločky, nebělenou mouku, mleté lněné semínko, syrovátku v prášku a sůl. Tyto suché přísady vmíchejte ke směsi s kvasnicemi a dobře promíchejte.

Tuto směs pak pět minut ručně šlehejte, přidejte celozrnnou mouku a těsto zpracujte, dokud není tuhé. Nechejte 15 minut kynout. Pěstí těsto zpracujte a nechejte kynout dalších 15 minut. Opět těsto zpracujte pěstí a vytvarujte do bochníků. Nechejte těsto kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Bochníky pečte při 175ºC po dobu 40 až 45 minut.

MmMxM