Hodnota stravy obsahující syrové potraviny je stále více uznávaná. Obsahuje vitamíny, které by vařením byly zničeny a enzymy, které potřebujeme pro trávení. Zařaďte do svého jídelníčku více takových pokrmů a ucítíte příval energie.
Přísady:
- 1 větší salátová okurka
- ½ lžičky soli
- 2 lžíce Lněného oleje PRAVÝ
- 1 kelímek řeckého jogurtu
- 1 lžíce Jablečného octa
- 2 stroužky česneku
- pažitka nebo kopr na ozdobení
Příprava:
Omyjte okurku, ale neodstraňujte slupku. Nastrouhejte ji na jemném struhadle a vymačkejte přebytečnou vodu. Připravte dip z řeckého jogurtu, lněného oleje, jablečného octa a soli. Vmíchejte rozmačkaný česnek. Smíchejte nastrouhanou okurku s dipem, ozdobte naseknou pažitkou nebo koprem a nechejte chvíli v lednici vychladit.