Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

KONTAKTY

Walramcom, s.r.o.
tel: +420 725 010 102
info(a)walramcom.cz

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 358 Kč
Dostupné

Vše o lnu »
Domácí pomazánka s ředkvičkami

 

Pokud chcete připravit dětem do školy, nebo sobě do práce zdravou svačinu, zapomeňte na tavené sýry a margarín a zkuste domácí pomazánky.

Ředkvičková pomazánka se lněným olejem

Pro přípravu pomazánky s ředkvičkami budete potřebovat

  • svazek ředkviček
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • 250 g bílého jogurtu nebo smetany
  • 2 polévkové lžíce lněného oleje
  • nastrouhaný tvrdý sýr
  • sůl, pepř a sladkou papriku na dochucení

 

 

Postup

Ředkvičky nejprve postrouhejte najemno, přidejte smetanu nebo jogurt, lněný olej, nastrouhaný sýr a nahrubo nastrouhaná vejce. Promíchejte a dochuťte solí a kořením. Pomazánku můžete ozdobit kolečky ředkviček a okurky, její chuť je možné zvýraznit i najemno nakrájenou petrželkou.

Ředkvičky jsou zdrojem vitamínu C a kyseliny listové. Lněný olej doplňuje do naší stravy důležité omega-3 kyseliny. Jejich nedostatek v organismu se projevuje oslabenou imunitou, hyperaktivitou, ale i problémy s učením, pamětí a únavou.

MzU0NTI2N