Skvělá příloha k masu, kterou můžete využít i k letnímu pohodovému grilování. Brambory jako takové jsou nízkokalorické ale zároveň mají vysokou nutriční hodnotu. Zpracování brambor se slupkou zajišťuje větší obsah vlákniny a nechybí jim ani minerální látky jako jsou hořčík, železo, zinek, draslík, měď, fosfor, mangan, jód, vápník a další.
Základní ingredience
|
Postup
Brambory důkladně očistíme a dáme je do hrnce předvařit na 15 minut. Předvařené brambory zabalíme do alobalu a vložíme do předehřáté trouby na 200°C. Brambory pečeme tak dlouho, dokud nejsou měkké. V misce si smícháme tvaroh, lněný olej, nakrájenou pažitku a lisovaný česnek, Důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem. Hotové brambory vytáhneme z trouby a necháme je mírně vychladnout. Brambory si nařízneme a plníme tvarohovou směsí. Můžeme přidat jakékoliv bylinky. Přejeme dobrou chuť!