Vaříme nemocným rakovinou a nejen pro ně - MUDr. Vilma Partyková
Jídlo je jednou z nejdůležitějších součástí našeho bytí a rozhoduje o tom, zda budeme zdrávi, nebo ochoříme, nebo se s nemocí popereme.
MUDr. Vilma Partyková je absolventkou Fakulty všeobecného lékařství Univerzity Karlovy v Praze. Pracovala 7 let na klinice, z toho 5 let jako anesteziolog Fakultní nemocnice na Vinohradech a přes 20 let jako všeobecná a obvodní lékařka.
Autorka upozorňuje na léčebné účinky dostupných potravin (brambor, luštěnin, obilovin, zeleniny, ovoce, semen, bylinek, tvarohu, vody aj.) a vřele doporučuje každému, zdravým i nemocným, aby se s nimi v zájmu vlastního zdraví seznámil.
Kniha je současně kuchařkou se 410 recepty a tipy na přípravu pestrých a přitom zdravých bezmasých jídel.
Autor: MUDr. Vilma Partyková