Vlastnosti kúry TRÁVENÍ A STŘEVA
Strava s obsahem omega-3 mastné kyseliny a rozpustné a nerozpustné vlákniny může být řešením na mnohé problémy s trávením a vylučováním.
Ideální, doporučovaný poměr rozpustné a nerozpustné vlákniny ve stravě je 1:2. Bohužel, potravin obsahujících tento vyvážený poměr je málo. Vláknina z lněných semen mezi ně patří.
Rozpustná a nerozpustná vláknina se ve své činnosti ve střevech vzájemně doplňují. Nerozpustná vláknina na sebe váže vodu a navozuje pocit sytosti. Reguluje míru střevní aktivity a může tak pomoci s průjmem, zácpou a onemocněními jako jsou hemoroidy, divertikulitida a syndrom dráždivého tračníku. Rozpustná vláknina má schopnost vyrovnávat nadbytek trávicích kyselin, je tak ideální potravou pro lidi s citlivým žaludkem a vředy. Denní příjem vlákniny může významně snížit riziko rakoviny střev.
Lněný olej Posílení bio
Směs 100% čistých, za studena lisovaných, surových, extra panenských bio olejů nejvyšší kvality
Složení: lněný olej (95%), olej z černého rybízu a pupalky dvouleté
Poměr mastných kyselin: 59 % Omega 3, 19 % Omega 6, 14 % Omega 9
Jemná ořechová příchuť. Neobsahuje lepek.
Výtažek z černého rybízu posiluje žaludek a působí antibakteriálně.
Lněná vláknina Pravá bio
100%ní částečně odtučněná lněná potravina
Složení: bio certifikovaná, za studena lisovaná lněná mouka (100%)
Obsahuje: 32% kvalitních rostlinných bílkovin, 9% Omega 3, potravinovou vlákninu, antioxidanty a lignany
Jemnější alternativa psyllia. Neobsahuje lepek, takže ji mohou užívat lidé trpící celiakií. Má velmi nízký obsah sacharidů, je tedy vhodná pro diabetiky a sportovce.
Užívání
Olej
Denně 1 polévková lžíce oleje.
Olej je tělem lépe absorbován, pokud se spojí s proteiny v podobě tvarohu, jogurtu, ořechů či sýru. Pokud tedy budete užívat lněný olej samostatně přímo ze lžíce, jeho vstřebatelnost tím výrazně snižujete. Přidejte lněný olej do jogurtu nebo tvarohu. Pokud si ho přece jen dáte přímo ze lžíce, zajezte ho kouskem sýra.
Vláknina
Denně 1 polévkovou lžíci vlákniny.
Vlákninu nikdy nepolykejte v suché podobě. Vždy zapijte sklenicí vody. Vlákninu můžeme přidávat do jogurtů a mléčných dezertů, do pomazánek či nápojů. Vlákninou můžete obohacovat i polévky, omáčky a moučníky.
Země původu: Nový Zéland